Těstoviny s rajčatovo-smetanovou omáčkou

Těstoviny s rajčatovo-smetanovou omáčkouPotřebujete:

  • balík těstovin penne
  • cibule
  • olivový olej
  • 2 stroužky česneku
  • 2 konzervy rajčat
  • trocha vývaru, nebo vody z těstovin
  • 1 zakysaná smetana
  • sůl, bazalka, oregáno, sýr
  • lahůdková cibulka

 

Postup:

  1. Uvaříme těstoviny al dente.
  2. Cibuli pokrájíme na kousky a orestujeme na oleji.
  3. Ke konci přidáme nasekaný česnek, promícháme a přilijeme rajčata.
  4. Směs případně zřeďte a nechte vařit 30 min, aby se rajčata krásně rozpadla. Čím déle se směs vaří, tím více zhoustne.
  5. Přidáme bazalku (čerstvou, nebo sušenou) a oregano.
  6. Na závěr vmícháme zakysanou smetanu.
  7. Směs nalijeme na uvařené teplé těstoviny, aby se vše dobře spojilo.
  8. Posypeme sýrem, či lahůdkovou cibulkou.