Hovězí guláš z papiňáku zdravěji

Hovězí guláš z papiňáku zdravěji

Potřebujete:

  • 500g zadního hovězího
  • trochu oleje
  • 1 cibule
  • 1 kapie
  • 1 velké rajče
  • 1 velká brambora na zahuštění
  • koření – sladká paprika, drcený kmín, majoránka, sůl

Postup:

  1. Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji.
  2. Maso nakrájíme na kostičky a osmahneme na cibulovém základu.
  3. Okořeníme, paprikou, kmínem, solí, popř. solčankou.
  4. Zalijeme vodou, aby bylo maso ponořené.
  5. Kapii a rajče nakrájíme na kousky, bramboru nastrouháme a vše přimícháme do guláše.
  6. Papiňák zavřeme a dusíme cca 1 hod.
  7. Pokud se vám bude zdát guláš moc řídký, zahustěte trochou mouky.
  8. Jako přílohu můžete zkusit tento celozrnný domácí knedlík.