Jáhly s kuřecím masem a kysaným zelím

Jáhly s kysaným zelím a kuřecím masem

Jáhly se opět vracejí v posledních letech na scénu. A není divu, jsou velice prospěšné, obsahují spoustu minerálních látek, vitamíny skupiny B a vlákninu. Jsou bezlepkové a hodí se už pro malé děti k prvním příkrmům. Před zpracováním se ale musí spařit, aby se zbavily nahořklé a trpké chuti!

Potřebujeme:

  • 400g jahel
  • 500g kuřecích prsíček
  • 200ml smetany
  • 2 cibule
  • 1 pórek
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce worchesteru
  • 2 lžičky kurkumy
  • 1 sklenici kysaného zelí
  • sůl, pepř, bazalka

Postup:

  1. Oloupeme 1 cibuli a najemno nakrájíme. Osmahneme na troše oleje společně s nakrájeným pórkem.
  2. Přidáme na kostky nakrájené maso a chvíli restujeme.
  3. Pak okořeníme: worchester, sojovka, bazalka, sůl, pepř, kurkuma.
  4. Mírně podlijeme vodou, či vývarem a dusíme max 10 minut.
  5. Nakrájíme si druhou cibuli, kterou opět necháme zesklovatět a přidáme pokrájené kysané zelí. Dusíme opět asi 10 min.
  6. Jáhly spaříme a povaříme 10 minut.
  7. Do zapékací mísy dáme polovinu zelí, na to polovinu jáhel, masovou směs, druhou polovinu jáhel a zbytek zelí.
  8. Zelijeme smetanou a hrnkem vody, či vývaru.
  9. Přijkryjeme a pečeme 30 min na 200 stupňů.