2 lžíce nasekaného medvědího česneku (nebo 1 stroužek klasického)
3 lžíce nasekané zelené petrželky
1 cibule
sůl, pepř, majoránka
kukuřičná strouhanka
DIP:
1 zakysaná smetana
3 lžíce bílého jogurtu
2 stroužky česneku
bylinková sůl
2 lžíce nasekané pažitky
Postup:
Vločky rozmixujeme, zalijeme vodou a uvaříme hustou kaši, do které dáme lžíci másla a necháme vychladnout.
Přidáme ostatní suroviny (cibuli nadrobno nakrájenou), okořeníme a zahustíme.
Karbanátky jsou spíše lepivé, ale to nevadí. Naberte množství na lžíci a malinko ještě posypte strouhankou. Poté vytvarujte placičky. Stačí opravdu už jen trochu popřášit, není nutné celé ve strouhance obalovat.
Smažíme buď na troše oleje na pánvi, nebo pečeme na sucho v troubě na pečícím papíru.
Pokud připravujete jídlo i pro své „drahé polovičky“, můžete přidat i kus „masíčka“ (angl. Slaninu, či uzené).
Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.Souhlasím