Pohankové „rizoto“

pohankové rizotoPotřebujeme:

  • 250g pohanky
  • (300g uzeného masa)
  • 1 větší cibule
  • hrášek, kukuřice, mrkev
  • olej
  • sůl
  • drcený kmín, majoránka, kurkuma (či kari)
  • nastrouhaný sýr
  • čerstvá zelenina na oblohu

Postup:

  1. Pohanku propláchneme, zalijeme vroucí vodou, osolíme, 3 min povaříme, odstavíme a necháme cca hodinku dojít.
  2. Na oleji si orestujeme cibulku, přidáme na kostky nakrájené uzené maso a po chvilce na slabá kolečka mrkev, hrášek a kukuřici.
  3. Vše cca 5 min restujeme.
  4. Takto vzniklou směs vlijeme do pohanky a dochutíme kmínem, majoránkou, kurkumou a příp. dosolíme.
  5. Podáváme posypané sýrem a s čerstvou zeleninou.
  6. Pokud nepoužijete maso, dejte větší množství zeleniny a sýra.