Polévka z červené řepy

polévka z červené řepyPotřebujeme:

  • 1 cibule
  • 2-3 řepy (podle velikosti)
  • 2 mrkve
  • olej
  • sůl
  • koření (skořice, tymián, bazalka)
  • citronová šťáva
  • ovesné vločky na zahuštění
  • zakysaná smetana na ozdobu

 

Postup:

  1. Řepu omyjeme a „neloupanou“ ji dáme uvařit. (cca 40min)
  2. Na oleji osmažíme nakrájenou cibulku a přidáme na kolečka nakrájenou mrkev.
  3. Zalijeme horkou vodou (či vývarem, pokud máme) a uvaříme do měkka.
  4. Uvařenou řepu oloupeme, pokrájíme na kostky a vhodíme do polévky.
  5. Přidáme hrst ovesných vloček a chvíli povaříme.
  6. Poté vše rozmixujeme ponorným mixérem, příp. podle potřeby doředíme vodou.
  7. Polévku odstavíme a dochutíme podle vlastní chuti 🙂 .
  8. Zdobíme zakysanou smetanou.